U trendu

Vučelić čestitao godišnjicu osnivanja FK Partizan

BEOGRAD – Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić, koji je nekadašnji predsednik JSD Partizan i ne priznaje izbor za prvog čoveka JSD-a Ostoju Mijailovića, čestitao je svim članovima i zaposlenima 77 godina od osnivanja kluba.

Fudbalski klub na čelu sa Miloradom Vučelićem podneo je sudsku tužbu zbog neregularnosti prilikom izbora za predsednika JSD Partizan. Fudbalski klub je danas obeležio rođendan na stadionu u Humskoj. Proslavi su prisustvovali predstavnici nekoliko klubova Partizana, kao i zaposleni u klubu.

Vučelić je podsetio da je Partizan osnovan posle II svetskog rata četvrtog oktobra 1945. godine.

„Sve ove godine od osnivanja mi smo se trudili da budemo dostojni takvih preteča i osnivača Partizana i da pokažemo takmičarski duh i viteštvo. I da uglavnom pobeđujemo. Nema nijednog kluba sa više od trofeja nego što ih ima JSD Partizan i FK Partizan. FK Partizan je bio i ostao da ponovim reči Peke Dapčevića magnet za ostale klubove. Tada je bilo nekoliko sekcija. Mi želimo da danas obeležimo taj dano kao što ga uvek obeležavamo“, rekao je Vučelić.

On je tvrdi da se godišnjica osnivanja JSD Partizan proslavlja pod neuobičajenim okolnostima.

„Na ovaj dan neću da govorimo o tim okolnostima jer bi to samo bacalo senku na ljude koji su vodili JSD i FK Partizan. Bacanje senke nije moguće, jer se ta svetlost nikada ne može ugasiti. Mi smo nastavljači te svetlosti od osnivanja Partizana daleke 1945. godine. U to ime svima želim da budu ponosni i dostojni svojih osnivača i svih ljudi koji su gradili Partizan. Partizan je veliki klub ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u Evropi“, rekao je Vučelić.

Zvanični predsednik JSD i prvi čovek Košarkaškog kluba Ostoja Mijailovć ima podršku većine klubova i proslava je od 20 sati u Hajatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.