U trendu

Vućić organizovao prijem za čelnike svetske i evropske atletike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nova ulaganja u atletiku, u razgovoru sa predsednikom Svetske atletike Sebastijanom Kouom u Beogradu.

Vučić je uoči Svetskog prvenstva u krosu u Beogradu organizovao prijem za najvišu delegaciju svetske i evropske atletike i razgovarao sa Kouom, predsednikom Evropske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim, predsednikom Srpskog atletkog saveza Veselinom Jevrosimovićem i direktorom saveza Slobodanom Brankovićem.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima vezanih za budućnost i razvoj atletike u Srbiji, ali i o uspehu srpskih atletičara na prethodnim međunarodnim takmičenjima, preneo je Srpski atletski savez.

„Srećan sam što mogu da vas ugostim pred ovo veliko takmičenje sutra. Imaćemo još mnogo ulaganja u atletski sport i mislim da će se to vratiti kroz dobar i zdrav duh. Hvala što uvek rado dođete u našu zemlju i pokazujete poštovanje prema našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Svetsko prvenstvo u krosu održaće se u subotu u Parku prijateljstva.

U razgovoru sa Karamarinovim, predsednik Vučić obećao je da će radovi na nacionalnom Atletskom stadionu, početi do kraja ove godine, a završetak radova se očekuje 2027, kada će Srbija moći da se kandiduje i za Svetska i Evropska prvenstva na otvorenom.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou zavalio je srpskom predsedniku 

što prepoznaje značaj atletike i pomaže njen razvoj.

Direktor Saveza Slobodan Branković rekao je da je Srbije zemlja sporta, ali i dobar domaćin svim sportskim radnicima i da je srpsko gostoprimstvo čuveno, o čemu priča ceo svet.

„U atletici važimo za omiljenu destinaciju, zato i ne čudi što ćemo na Svetskom prvenstvu u krosu imati planetarne asove, olimpijske šampione i gledati ih u borbi za novu medalju koju će poneti upravo iz našeg glavnog grada“, naveo je on.

Branković je dodao da nijedna zemlja u regionu u oblasti sporta i atletike nije imala takvu podršku Vlade, kao Srbija i da je Savez beskrajno zahvalan Vučiću i svima koji podržavaju borbu za procvat i prosperitet srpske atletike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.