U trendu

Vujasinović podneo ostavku, nije više trener Novog Beograda

Dosadašnji trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je danas taj klub.

Vujasinović je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je o tome juče prvo obavestio upravu Novog Beograda, a da danas želi da obavesti i javnost.

„Podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije“, naveo je Vujasinović.

„Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila“, dodao je on.

Vujasinović je igračima i ekipi poželeo mnogo sreće u nastavku sezone.

„Nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izadju“, rekao je Vujasinović.

On je na kraju zahvalio svim igračima i stručnom štabu na saradnji i još jednom im poželeo mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja.

Predsednik vaterpolo kluba Novi Beograd Nikola Malbaša je rekao na uprava kluba žali što ih je „ovakva situacija zatekla usred sezone i što ekipa nije uspela da ispuni očekivanja našeg proslavljenog trenera i velikog čoveka“.

„Nadamo se da će Vlada Vujasinović ostati deo našeg kluba i nastaviti da radi na projektu pravljenja jednog od najboljih vaterpolo klubova na svetu, koji smo pre par godina zajedničkim snagama sa njim i započeli“, rekao je on.

„Njegovo znanje, iskustvo, ime i sve ono što je uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, bi nam mnogo značilo u daljem radu kluba i sigurni smo da bi sa neke druge važne pozicije u našem klubu, uspeo da nam pomogne da dovedemo klub na nivo koji smo zajedno pre par godina zacrtali. A to je sam evropski i svetski vrh“, dodao je on.

Klub će, kako je rekao Malbaša, pokušati da iz ove trenutne krize koju ima sa stručnim štabom, u prvom periodu, izadje uz pomoć trenera iz sopstvenog pogona.

„Nadamo se da ćemo nakon svega biti još bolji i snažniji“, zaključio je Malbaša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar