U trendu

„Ženska trka“ Eko frendli događaj

BEOGRAD – Ovogodišnja „Ženska trka“, u organizaciji Beogradskog maratona, biće Eko frendli događaj sa nizom promotivnih i konkretnih aktivnosti u domenu zaštite životne sredine.

Kako je saopšteno, majice za sve učesnice ovog događaja proizvedene su od 100 posto recikliranog poliestera i osim tog značajnog podatka pre, tokom i posle trke, biće realizovano mnogo aktivnosti u domenu značaja promocije zaštite životne sredine, kao i konkretnih aktivnosti u toj oblasti.

„Zajedničkim aktivnostima sa našim partnerima, želimo da ukažemo koliko je značajno da na ovakvim događajima, malim koracima i u kontrinuitetu, primerima dobre prakse, svi zajedno doprinesemo da mi, kao i buduće generacije, živimo u zdravijem svetu“ , izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Partneri Beogradskog maratona, u ovom izuzetno značajnom projektu su: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za javni prevoz, Gradska čistoća, Srbijađume kao i operateri sistema za upravljanje ambalažnim otpadom Sekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Eko Pak Sistem.

ŽZenska trka biće održana 2. oktobra na Adi Ciganliji u 10 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.