U trendu

Ženska trka pod sloganom „Ja to mogu“ na Adi 2. oktobra

BEOGRAD – Tradicionalna Ženska DM trka, najlepša trka u organizaciji BGD maratona, održaće se 2. oktobra na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu’.

„Očekujemo veliki broj pripadnica lepšeg pola, kroz takmičenje, šetnju ili druženje. Iza slogana stoji ideja motivacije svake žene koja razmišlja da počne da se bave fizičkom aktivnošću, a naše je da ih osnažimo i pomognemo na tom putu“, izjavio je direktor BGD maratona Darko Habuš.

Kao i uvek, fokus stavljamo na kvalitetnu organizaciju, očekujemo našu ženšku trkačku elitu, kao i one koje se bave rekreativno, ali želimo da privučemo i veliki broj žena kojima će ova trka biti prva ili priprema za finale, odnosno 36. BGD maraton u aprilu, dodao je Habuš.

„Posebno bih naglasio saradnju sa Savezom osoba sa invaliditetom i važno je što će veliki broj dama učestvovati na trci. Takođe, uz nas je Udruženje „Mama fit“, koje će takođe imati predstavnike, trudnice i majke sa malom decom“, istakao je Habuš.

Resorna menadžerka marketinga i komunikacija DM Srbija i Severna Makedonija Svetlana Jovanović Mitić izjavila je da je partnerstvo sa „Ženskom trkom“ prirodno.

„Mi smo većinski ženska firma, žene se sve više interesuju i za trku i fizičke aktivnosti i najvažnijenje da što više žena motivišemo da se uključe“, istakla je Jovanović Mitić.

Ambasadorka Ženske trka je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević,

Trka startuje u 10 sati, trči se krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a već je oboren rekord po broju prijava, za sada više od 1.300 učesnica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.