U trendu

Zidojče cajtung: Nadal nema nekrozu kosti stopala

MINHEN – Malo je verovatno da španski teniser Rafael Nadal ima Vajs-Milerov sindrom ili nekrozu kosti stopala, prenosi danas Zidojče cajtung pozivajući se na stručnjake za ortopediju.

Nadal je Rolan Garos osvojio sa, kako se navodi, umrtvljenim živcem u stopalu leve noge, a potom je išao na tretman koji bi mu trajno umrtvio živac.

„Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu (umrtvljenje) kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati“, tvrdi jedan od sagovornika Zidojče cajtunga.

Drugi ekspert za ortopediju smatra da je nemoguće da Nadal ima strukturalnu štetu na kosti i naglašava da bi doza lekova protiv bolova, koju bi u tom slučaju koristio, bila ogromna.

„Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti, ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe, Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala“, tvrdi doktor Šiltenhof.

Rafael Nadal osvojio je Australijan open i Rolan Garos, čime je stekao dva grend slema prednosti u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera (22:20).

Španac će se danas po podne sastati sa Litvancem Ričardasom Berankisem u 2. kolu Vimbldona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar