U trendu

Zilkić: Amela u igri za visok plasman na SP u Pekingu

Srpska atletičarka Amela Terzić, evropska šampionka u konkurenciji mlađih seniora, spremna će dočekati prvenstvo sveta u Pekingu i tamo će se sigurno boriti za visok plasman, izjavio je njen trener Rifat Zilkić.

„Posle osvojene titule na EP u Talinu i ispunjene norme za Olimpijske igre u Riju i za SP u Pekingu, sledi odlazak na visinske pripreme na Kopaonik, gde ćemo ostati 20 dana, kako bi Amela spremna otputovala za Peking“, rekao je Zilkić.

Prema njegovim rečima, Amela će u Pekingu biti prijavljena i za 800 i za 1.500 metara, a u dogovoru sa stručnim štabom reprezentacije doneće se odluka u kojoj disciplini će se takmičiti.

„Ove godine smo izgubili mnogo vrmeena na takmičenjima jureći normu za Rio, pa je ostalo malo vremena za pripreme. Ali, ne smemo da propustimo priliku da nastavimo kontinuitet na velikim takmičenjima. Sigurno je da će se Amela boriti za visok plasman u Pekingu, njeni rezultati to garantuju“, jasan je Zilkić.

Zilkić je dodao da uslovi za trening u Novom Pazaru još nisu na nivou rezultata, ali da očekuje veliki pomak nakon završetka atletskog stadiona.

„Uslovi su isti kao ranije, ne poboljšavaju se, međutim, vidim da je stadion u poodmaklim radovima, sve ide u najboljem redu, to je jedna od svetlijih tačaka.U pitanju je kapitalna investicija, ne samo za Novi Pazar, nego za ceo region. Možda ćemo već dogodine organizovati državana prvenstva, konkurisati za Balkanska. To je velika stvar za nas sportiste, ali i za sve građane Novog Pazara“, zaključio je Zilkić.

Šampionat sveta u atletici održaće se u Pekingu od 22. do 30. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.