U trendu

Zrenjanin i Institut za ženski sport dogovorili saradnju

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin i osnivač Instituta za ženski sport Marine Maljković potpisali su danas protokol o saradnji.

Kako se navodi na sajtu grada, gradonačelnik Simo Salapura, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, potpisali su protokol o saradnji, baziran na zajedničkoj potrebi da se devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedi besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina u tri sportske discipline – košarci, gimnastici i džudou.

Potpisivanju protokola su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, kao i predstavnice Instituta za ženski sport – Jelena Arunović, selektorka i trener streljačke reprezentacije Srbije, košarkašica Dajana Butulija i nekadašnja istaknuta plivačica, danas članica Olimpijskog komiteta Srbije Miroslava Najdanovski, kao i Boris Bursać, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

Gradonačelnik Salapura istakao je da se potpisivanjem ovog dokumenta stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu, kao i da će saradnja s Institutom za ženski sport biti deo projekta “Evropski grad sporta 2021”.

„Podsetiću da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje, i da su dobro poznata imena Ivane Španović, Miroslave Najdanovski, Jovane Brakočević, Maje Ognjenović, Brižitke Molnar, Vukosave Đapić – imena koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom. Ne samo to, kada kažemo sport, mislimo ne samo na rezultat, već i na zdrave životne stilove, promociju svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo u našem gradu i koje imaju želju da se bave sportom“, rekao je Salapura i dodao da je Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da će već od 1. marta krenuti besplatne aktivnosti.

Osnivač Instituta za ženski sport i selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković istakla je da je za Zrenjanin vezuju najlepša sećanja na prethodno Evropsko prvenstvo u košarci i pobede reprezentacije u “Kristalnoj dvorani”, kao i da grad i gradonačelnik u potpunosti razumeju sport i potrebu za njegovim bavljenjem.

„Drago mi je što ovaj grad ima razumevanja za naše aktivnosti i što će biti prvi u Srbiji u kom će se organizovati treninzi u tri sporta. Počela sam s pokretom koji se bavi isključivo besplatnom košarkom za devojčice, a zahvaljujući saradnji sa Vladom Republike Srbije i razumevanju za ženski sport, aktivnosti su znatno proširene i sada nudimo devojčicama mogućnost da biraju kojim će se baviti sportom“, rekla je Maljković, koja je pozvala sve devojčice iz Zrenjanina i okoline da izaberu neki od ponuđenih sportova i počnu da treniraju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar