U trendu

Zrenjanin se priključio Evropskoj nedelji sporta

ZRENJANIN – U sklopu Evropske nedelje sporta u Zrenjaninu će od 23. do 30. septembra biti održano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti, uz učešće svih uzrasta, na više gradskih lokacija, saopšteno je iz gradske uprave Zrenjanina.

Evropska nedelja sporta, manifestacija pokrenuta od strane Evropske komisije s ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti, organizuje se ove godine po osmi put u 40 evropskih zemalja i teritorija. Među učesnicima je i Srbija, a jedan od gradova priključenih organizaciji „Sportskog izazova“ je i Zrenjanin.

Generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković rekla je da će svečano otvaranje biti održano u petak, 23. septembra, na Trgu slobode, kada počinju i sportsko-zabavni poligoni.

„U subotu će biti održana „Trka za srećnije detinjstvo“, a potom slede svakodnevne sportske i rekreativne aktivnosti, sve do 30. septembra“, rekla je Đapić Atanacković.

Samostalni stručni saradnik u organizaciji Crvenog krsta Jelena Domjeskov navela je da će tradicionalna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“, koju organizuju više od 40 godina, ove godine biti deo programa „Evropske nedelje sporta“ a da pravo na učesće ostvaruje svako ko kupi učesnički broj po simboličnoj ceni od 50 dinara.

„Sva prikupljena sredstva biće usmerena u fond humanitarne akcije Sportom za bolje sutra, namenjen poboljšanju uslova života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe“, rekla je Domjeskov.

Predsednica Saveza za školski sport Zrenjanina Kristina Bačić pozvala je sve zrenjaninske škole i učenike da se priključe subotnjoj „Trci za srećnije detinjstvo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar