U trendu

Zvezda: Karadžić širi primitivizam i netoleranciju

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić „širi primitivizam i netoleranciju“, kao i da svojim saopštenjima „poziva na linč“.

Zvezda se oglasila nakon skandala koji je izbio prilikom proslave titule prvaka sveta omladinske reprezentacije u Skupštini grada, kada je funkcionerima FSS-a Savu Miloševiću i Mitru Mrkeli bilo zabranjeno da izađu na balkon.

FSS se nakon toga oglasio oštrim saopštenjem na račun gradskog menadžera Gorana Vesića, koga je direktno okrivio za zabranu, a pritom je pomenuo u negativnom kontekstu Vesićev rad u košarkaškom i fudbalskom klubu Crvena zvezda.

„Pominjanje Crvene zvezde u negativnom kontekstu u poslednjem saopštenju Tomislava Karadžića, još jedan je slučaj bez presedana kojim predsednik FSS širi primitivizam i netoleranciju. Pišući takva saopštenja u kojima dominiraju mržnja i ‘poziv na linč’, Karadžić još jednom dokazuje da je čovek prošlosti. Zato FK Crvena zvezda još jednom ponavlja da srpski fudbal nema budućnost sa Tomislavom Karadžićem“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Zvezda je ocenila da „fantastičan uspeh“ omladinaca „ne sme da bude ‘pokrivač'“ Karadžiću. Vicešampion Srbije ponovo je čestitao omladincima na uspehu i naveo da su u njemu učestvovali i domaći klubovi.

„FK Crvena zvezda još jednom čestita selektoru Veljku Paunoviću, igračima omladinske reprezentacije Srbije i čitavoj fudbalskoj Srbiji osvojenu titulu šampiona sveta. Ostvaren je uspeh koji je istorijski za srpski fudbal, i dokaz da imamo budućnost“, navodi se u saopštenju.

Zvezda je ocenila da je uspeh sa svetskog prvenstva na Novom Zelandu „pre svega uspeh srpskih klubova“, zato što su oni dali 17 reprezentativaca, kao i da su oni, kako se navodi, „u njih su ulagali…obezbeđivali im uslove za rad, stipendije, trenere, i sve što im je potrebno da postanu vrhunski reprezentativci“.

„Zato čestitka Crvene zvezde i ide ka, pre svih, Partizanu, Vojvodini, OFK Beogradu, Čukaričkom i Spartaku, klubovima koji su uz Crvenu zvezdu dali reprezentativce, ne zaboravljajući, naravno, ni igrače koji dolaze iz inostranih klubova, a takođe su ponikli u srpskom fudbalu“, navodi se u saopštenju .

Zvezda je ocenila i da Karadžić uspesima mladih želi da „sakrije svoje poraze“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.