Zvezda: Ne želimo Mažića, ima loše namere prema nama

Fudbalski klub Crvena zvezda posle današnje sednice Upravnog odbora zvanicno je zauzeo stav da traži izuzeće najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića jer je, kako se navodi, ponovo pokazao lošu nameru.

„Neposredan povod ovome je način na koji se i kada Milorad Mažić delegira i zatim sudi utakmice Crvene zvezde. Tako je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru, iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Crvena zvezda primila gol“, navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde podsećaju na neke ranije detalje sa utakmica koje im je sudio Mažić – sa Partizanom u finalu Kupa (nedosuđen penal posle rvačkog zahvata nad Boaćijem) i Čaričm (nedosuđen faul kada je slomljena noga Jovičiću).

„Zato Zvezda ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić. A da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako FŠ ne sankcioniše takvo ponašanje“, ističu iz kluba i dodaju da sa pažnjom prate odnos FŠ prema njima kako se ne bi ponovili događaji sa kraja prvenstva prošle godine.

Ujedno, iz Zvezde cestitaju pobedu Napretku, navode da su porazi sastavni deo sporta i cestitaju igracima i stručnom štabu na svemu urađenom u dosadašnjem delu sezone jer mnogi veliki evropski klubovi, jednako kao i Crvena zvezda znaju koliko je teško sa uspehom igrati paralelno u više takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.