U trendu

Zvezda nemoćna protiv Fenerbahčea u Areni

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Fenerbahčea sa 74:60 (25:19, 20:12, 14:11, 18:15), u četvrtom kolu Grupe A Evrolige.

Zvezdi je ovo bio treći poraz ove sezone, a Feneru treća pobeda.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Vladimir Štimac sa 13 poena i šest skokova. Maik Cirbes i Rajan Tompson završili su meč sa po 10 poena.

Fenerbahče su predvodili Pero Antić sa 14 poena i sedam skokova i Ekpe Udoh sa 12. Svi košarkaši gostujućeg tima koji su ulazili u igru upisali su se u strelce.

Zvezda u sledeća dva kola gostuje Bajernu i Strazburu.

Fenerbahče je postigao prvi koš, Zvezda je uzvratila, a onda su gosti napravili seriju od 13:0 i poveli sa 15:2. Tu seriju prekinuo je trojkom Rajan Tompson, a to je bio znak da njegov tim zaigra bolje.

Crveno-beli su uspeli da priđu na 12:17 i do kraja četvrtine su održavali „priključak“ između pet i sedam poena. Zvezdi je najveći problem u tim trenucima bio šut, pošto su promašivali iz svih pozicija, osim Tompsona koji je postigao dve trojke u prvih 10 minuta.

Fenerbahče se razigrao u drugoj četvrtini nametnuo se u skoku, dok je Zvezda nastavila loše da šutira, a i nije imala sreće jer je čak u četiri navrata lopta izlazila iz koša.

Najbolji u prvom poluvremenu u Zvezdi bio je Vladimir Štimac, sa devet poena i samo jednim promašajem iz igre, ali i svojim doprinosom, jer je Zvezda držala priključak samo dok je on bio na terenu. Tompson je posle dve trojke u prvoj deonici dao samo jedan koš u drugoj četvrtini, dok je Maik Cirbes postigao šest poena.

Fenerbahče je na poluvreme otišao sa prednošću od 45:31, a svi igrači koji su ulazili u igru su se upisali na poene.

Zvezdi poluvreme nije donelo rezultatsku promenu, iako je uspostavila kontrolu nad skokom i popravila šut, pošto je Fenerbahče zaigrao bolje i čak došao do 20 poena prednosti, 53:33. Crveno-beli su do kraja deonice prišli na 42:59.

Domaći tim nije uspeo da u poslednjoj deonici smanji razliku protiv jednog od glavnih favorita za „fajnal for“, a trener domaćeg tima Dejan Radonjić dao je priliku celom timu da zaigra. Nešto više od 16.000 gledalaca u Areni umirilo se već sredinom treće deonice, tako da je finiš utakmice protekao mirno.

Bivši igrači Zvezde Nikola Kalinić i Pero Antić dobili su pre utakmice prigodne poklone od svog nekadašnjeg kluba. Njih je publika pozdravila aplauzom i skandirala im je pre meča.

Igrači oba tima držali su pre početka utakmice transparent na kome je pisalo „Zaštitimo humanost“ (Protect Humanity), što je akcija kojom se Evroliga priključila Crvenom krstu i Crvenom polumesecu u pomoći izbeglicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.