U trendu

Zvezda obeležila 60 Džajićevih godina u klubu

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je večeras u Narodnom pozorištu 60 godina od dolaska u klub legendarnog Dragana Džajića – treće Zvezdine zvezde i prema brojnim mišljenjima najboljeg igrača crveno-belih u istoriji.
Predstava je održanom pod naslovom „Dragan Džajić – marka za ceo svet“, a ovim povodom Pošte Srbije izdale su specijalnu marku.
Prisusustvovale su brojne Zvezdine legende, nekadašnj saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije.
Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.
Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.
Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao josa jednu sezonu.
Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.
Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.
Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i „tvorac šampionskog tima iz Barija“, kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba.
Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar