U trendu

Zvezda osvojila ABA ligu: Crveno-beli deklasirali Budućnost sa +43

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su podgoričku Budućnost 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) u majstorici u Beogradu i osvojili titulu ABA lige, uz plasman u Evroligu.

Peti meč finalne serije odigran je sa puno tenzije sa tribina hale „Aleksandar Nikolić“, u kojoj su na zagrevanju napadnuti gosti petardama i tvrdim predmetima i pretio da se i ne odigra, odnosno kasnio sat vremena, ipak je na kraju završen trećim ubedljivim trijumfom tima Milana Tomića za 3:2 u finalnoj seriji plej-ofa.

Crveno-beli su se u potpunosti revanširali Budućnosti za prošlogodišnji poraz u finalu i nakon godinu dana vratili se na vrh Jadrana.

Sa ukupnom razlikom +100, računajući samo duele u Beogradu, Zvezda je iskoristila „vruć“ domaći teren i četvrti put u poslednjih pet godina pokazala da je najbolja u regionu.

To se već znalo na poluvremenu kada je Zvezda primila samo 21 poen, a dala 47…

Najefikasniji na meču bio je Kej-Si Rivers sa 21 poenom (5/8 za tri), Dejan Davidovac je dodao 11, a po 10 Boriša Simanić, Majkl Odžo i Mohamed Faje, dok je kod Budućnosti najviše dao Noris Kol sa devet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar