U trendu

Zvezda proslavila rođendan, Janković i Ivanić najbolji

BEOGRAD – Košarkašica Crvene zvezde Maša Janković i fudbaler Mirko Ivanić izabrani su za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu, a njima su priznanja uručena danas na proslavi 77. rođendana crveno-bele porodice.

Na tradicionalnoj svečanosti u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, trener košarkaša Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera u SD Crvena zvezda u 2021. godini, dok su fudbaleri, aktuelni šampioni Srbije, najbolji klub ovog društva.

Nagradu za životno delo dobili su Svetozar Mijailović i Dragiša Vučinić, dok je nagrada „Crveno-belo srce“ pripala Fondaciji Delije.

Predsednik upravnog odbora SD Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je svim Zvezdašima 77. rođendan i istakao je da 2021. godina bila istorijska, jer su napravljeni istorijski rezultati u teškom vremenu.

„Velike rezultate napravio je džudo, fudbal, košarka… Ovo je prava slika koju šaljemo sa ovom decom , u smilu jedne velike porodice i necega što je granat da možemo ponovo da odgovorimo na iskušenja koja nas čekaju. Očekujem da i u sledećoj godini imamo isto tako dobre rezultata. Ove godine osvojili smo 41 trofej. Usresćemo se sa velikim iskušenjima, ne samo sportske prirode, nego i one druge,sa mnogo spinova i priča da smo miljenici da imamo para i da se rasipamo, a pravo stanje u SD je da veliki broj klubova u ovom teškom vremenu nam je na ivici egzistencije. Pored toga, časno i pošteno brani ovaj naš grb i Crvenu zvezdu, Moramo da izdržimo svio zajedeno i biće lakše ako smo zajedno. Čestitam rođendan, rezultate i idemo dalje. Svi zajedno“, rekao je Čović.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić svim članovima sportskog društva čestitao je na uspesima.

„I naš fudbalski klub ima mnogo razloga za ponos. Ostvarili smo verovatno istorijske rezultate koji će ostati zabeleženi zlatnim slovima u svim monografijama našeg kluba. Osvojili smo četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, posle 14 godina uzeli smo duplu krunu, peti put uzastopno smo se plasirali u grupnu fazu UEFA takmičenja, a posle 30 godina plasirali smo se u osminu finala evropskih takmičenja. Iskreno se nadam da ćemo i peti put uzastopno osvojiti šampionsku titlulu u maju i da ćemo se ponovo radovati“, rekao je Terzcih i dodao da se nada da će fudbalski klub ostati motor razvoja svih osatlih klubova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar