U trendu

Zvezda u neizvesnoj završnici poražena od CSKA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Moskvi od ekipe CSKA sa 76:78 (21:17, 21:25, 15:15, 19:21), u meču četvrtog kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Nejt Volters sa 16 poena, Ognjen Kuzmić je postigao 14 poena uz sedam skokova, dok je Nikola Kalinić upisao 11 poena.

Za ruski tim navijše poena postigao je Vil Klajburn 18, uz četiri skoka, Aleksej Šved je dodao 16 poena uz pet asistencija i četiri skoka, a Johanes Vojtman je zabeležio 12 poena uz pet skokova.

CSKA je na ovom meču bio oslabljen, jer zbog povrede nije igrao najkorisniji igrač (MVP) prethodna dva kola Evrolige, Tornike Šengelija.

Dva tima smenjivala su se u vodjstvu tokom prve četvrtine, a taj deo igre pripao je Zvezdi (21:17).

Veći deo druge deonice u prednosti je bila Zvezda, najveća razlika iznosila je šest poena (32:26), ali je ruski tim uspeo da u završnici preokrene i povede sa 39:42. Zvezda je do nerešenog rezultata na poluvremenu došla trojkom Voltersa u poslednjoj sekundi.

Gosti su u trećoj četvrtini kontrolisali rezultat, sve do samog kraja kada je ruski tim došao do izjednačenja (57:57).

Četvrta četvrtina donela je bolju igru CSKA, koji je došao do prednosti 59:67. Zvezda se vratila serijom 7:0, ali se u samoj završnici bolje snašla domaća ekipa. Kalinić je u poslednjoj sekundi pogodio trojku i smanjio rezultat.

CSKA ima tri pobede i jedan poraz, dok Zvezda ima učinak od dve pobede i dva poraza u Evroligi.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Albu iz Berlina, dok CSKA na svom terenu igra protiv Olimpijakosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.