U trendu

Zvezdi izmakao trijumf u Bernu, revanš za Ligu šampiona u Beogardu (video)

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su u Bernu sa Jang Bojsom 2:2 (1:1) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Å¡ampiona.

Domaći tim je pred viÅ¡e od 30.000 gledalaca na stadionu „Å vajcarska“ poveo golom RoÅŸea Asalea u 7, ali je Zvezda uspela da preokrene preko MiloÅ¡a Degeneka u 18. i debitanata Matea Garsije u 46, da bi Gijom Oro iz penala u 76. minutu sprečio poraz Jang Bojsa.

Tim Vladana Milojevića ostao je bez velikog trijumfa pre svega zahvaljujući video tehnologiji (VAR), jer prvobitno sudija Dani Makeli nije video nesmostren start Ričmonda Boaćija nad Nikolasom Ngamaleom, ali je na poziv iz VAR sobe odlučio da pogleda snimak i svira penal, ruku na srce ispravan, pre nego što je Oro bio siguran.

Bez obzira na to, prvak Srbije je ostvario odličan rezultat, identičan kao pre 15 godina protiv istog rivala u kvalifikacijama za LÅ , i sa velikim izgledima čeka revanÅ¡ u Beogradu i „deja vu“ eliminacije „mladih momaka“.

Posebno što će imati veliku podršku navijača, ali i spremnijeg Garsiju koji je već večeras najavio da će biti veliko pojačanje.

RevanÅ¡ na stadionu „Rajko Mitić“ na programu je sledećeg utorka.

Na krajumeča dogodio se i incident, kada je Tatjana Šajković, članica PR tima Crvene zvezde, pogođena flašom od navijača Jang Bojsa.

Ona je na putu ka miks zoni pogođena u ruku i srećom nije ozbiljnije povređena.

Iz Crvene zvezde su ovaj slučaj prijavili Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Prvi meč plej-ofa za LŠ u Bernu završen je remijem 2:2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.