Advokat: Bivšem predsedniku VSS produžen pritvor

Novosadski Apelacioni sud je produžio pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novici Antiću za još dva meseca, kazao je danas njegov pravni zastupnik, advokat Ivan Ninić.

Antić i dvojica njegovih saradnika uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere, a potom je, ubrzo, izabrano novo rukovodstvo VSS.

Ninić je agenciji Beta kazao da je pritvor njegovom klijentu određen na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, te da su žalbe branilaca odbijene.

„Kao odbrana šokirani smo tom odlukom imajući u vidu da se pored više od 100 svedoka prvobitno planiranih pojavilo naknadno još 16 svedoka i svi oni se saslušavaju na okolnosti koje su dostupne tužilaštvu u pisanoj dokumentaciji“, kazao je Ninić.

Naveo je da postoje pisani tragovi i dokumetacija, te da je, kako je ocenio, razlog produžetka pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoke “ samo jedna vrsta alibija da se Antić drži u pritvoru“.

„Ne vidim način na koji bi Antić mogao da utiče na svedoke, razrešen je dužnosti predsednika VSS, ne vidim ni jedan jedini racionalni razlog da se drži u pritvoru“, kazao je Ninić.

Advokat odluku o pritvoru vidi u kontekstu „revanšizma vlasti prema čoveku koji nije hteo da ćuti“ o sistemu odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com