U trendu

Advokat: Radoičić potvrdio činjenično stanje i negirao izvršenje krivičnih dela

Advokat Milana Radoičića, Goran Petronijević izjavio je danas da je Radoičić na saslušanju u tužilaštvu „apsolutno potvrdio činjenično stanje“ u vezi s oružanim sukobom 24. septembra koji se dogodio u Banjskoj, na severu Kosova, ali da je „negirao da je počinio krivična dela“.

Petronijević je novinarima posle saslušanja Radoičića u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu rekao da su ga pripadnici policije u tužilaštvo sproveli posle pretresa njegovog stana u Beogradu, da je predloženo određivanje pritvora i da se sada očekuje da Radoičića sasluša sudija za prethodni postupak.

„Mi sada čekamo da sudija za prethodni postupak prouči spise i da pozove Radoičića“, kazao je Petronijević.

„Pretres je bio u toku ranijh jutarnjih sati i trajao je malo duže. Ništa u stanu nije nađeno što bi bilo od značaja“, rekao je Petronijević.

Dodao je da je tokom pretresa stana oduzeto oružje za koje Radoičić ima dozvolu i da je o tome sačinjena potvrda.

Advokat je rekao da se Radoičiću na teret stavljaju krivična dela „vezana za oružje i teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno eksploziju koja se dogodila“.

Petronijević je rekao da su naoružani i uniformisani Srbi, za koje je Radojičić ranije priznao da ih je predvodio, „stavili eksplozinu napravu“ na kamione kojima su napravili barikadu na putu u Banjskoj da bi zaustavili neku mašinu, ako pokuša da skloni barikadu.

Od eksplozije je 24. septembra poginuo jedan kosovski policajac, a drugi je ranjen.

Na pitanje da li je Radoičić oružje za naoružavanje te grupe kosovskih Srba dobijao u Beogradu, gde je ono stizalo iz Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Tuzle, kako je danas saopštilo Tužilaštvo, Petronijević je odgovorio da „ono što je tužilaštvo reklo, to je deo njegove (Radoičićeve) izjave“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar