U trendu

AFP: Sporni izbori u Srbiji – nekoliko hiljada demonstranata u Beogradu

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se večeras u Beogradu na poziv opozicije da ospori rezultate izbora u Srbiji, skoro mesec dana od glasanja u kojem je pobedila vladajuća stranka – piše francuska novinska agencija AFP.

„Potrebno nam je da se izborimo za nove izbore u drugačijim uslovima“, rekla je Marinika Tepić, jedna od opozicionara obećavajući u govoru da će nastaviti borbu do pobede, prenosi AFP.

„Ostvarili smo cilj, a danas Evropa i ceo svet znaju da smo uhvatili lopove na delu“ – dodala je ona. „Dobili smo odlične vesti iz Evrope, iz naše evropske porodice: sutra će biti debata u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji. Okrenuli smo se Evropi i svetu, međunarodnoj zajednici, da im pokažemo šta se ovde dešava i da fer izbori u Srbiji nisu mogući“ – citira francuska agencija.

„Voleo bih da živim u društvu u kojem mogu bar da glasam, a da nam ne ukradu glasove“, rekao je za AFP Života Marović, 46, inženjer elektrotehnike.

Opozicija, piše AFP, veruje da se mora ponoviti glasanje, poremećeno prevarama i nepravilnostima – po međunarodnim posmatračima.

Predsednik Aleksandar Vučić koji je odbacio sve ove optužbe i malo obraća pažnju na zabrinutost pojedinih evropskih zemalja zbog prevara, nije isključio da će Beograđani ponovo biti pozvani na izbore – ako bi SNS koja je osvojila 49 glasova 110 mesta u gradskom parlamentu, ostala bez saveznika, piše AFP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar