U trendu

Aleksandar Karađorđević poželeo kralju Čarlsu Trećem brz oporavak

 Princ Aleksandar Karađorđević poželeo je danas brz oporavak britanskom kralju Čarlsu Trećem kome je otkriven karcinom u ranoj fazi.

Karađorđević navodi da ga je otvorenost kralja Čarlsa po pitanju zdravlja ohrabrila da podeli svoje iskustvo u borbi sa rakom, o kome ranije nije govorio, jer je smatrao da se tiče samo njega i njegove porodice, saopštila je njegova kancelarija.

„U decembru prošle godine saznao sam da imam rak prostate u ranoj fazi. Godinu dana ranije, bio sam na redovnom pregledu, doktori su uradili kontrolu magnetnom rezonancom i uočili nešto sumnjivo. Urađena je biopsija i tada je sve bilo u redu. Godinu dana kasnije, iako nisam osećao nikakve probleme, magnetna rezonanca je ponovo pokazala slike koje su zabrinule lekare, ali ovoga puta rezultati biopsije su pokazali ono od čega svi strahujemo“, opisao je „svoj slučaj“ Aleksandar Karađorđević, a prenela kancelarija.

On je dodao da je nakon dijagnoze striktno slušao uputstva i pratio sve korake koje su lekari od njega zahtevali, uradio sve potrebne pretrage pre intervencije i otišao na operaciju dok na kraju nije od svog doktora čuo reči „Sada je sve u redu“.

„Budite odgovorni prema sebi, slušajte savete lekara i pazite na svoje zdravlje, čuvajte ga i negujte kao najveće bogatstvo i dar koji ćete ikada dobiti. I da zaključim, nadam se svim srcem da će i kralj Čarls, moj dragi prijatelj i rođak, takođe pobediti“, naveo je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar