U trendu

Aleksić i Tepić na protestu RIK: Nema odustajanja dok izbori ne budu poništeni

Predstavnici opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić i Marinika Tepić su večeras saopštili da neće biti odustajanja od zahteva za poništavanje decembarskih izbora.

Oni su se obratili novinarima ispred sedišta Republičke izborne komisiji (RIK), u ulici Kralja Milana u Beogradu, gde je u toku četvrti protest zbog tvrdnji dela opozcije o izborno kradji.

Tepić, koja štrakuje glađu je najavila da će joj se pridružiti poslanice Jelena Miloševića iz Niša i Danijala Grujić iz Novog Sada.

„Ne odsustajemo od ove borbe za glasova a protiv lažnih izbrora“, kazala je ona, te ponovo optužila vladajuču Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su za to odgovorni.

Aleksić je rekao da je trojici njihovih predstavnika dozvoljeno da od 20.00 u sedištu RIK pregledaju izborni materijal, te dodao da će oni „uraditi sve što mogu“.

Počeo četvrti protest u Beogradu zbog izbornih nepravilnosti

 Četvrti uzastopni protest zbog regularnosti nedeljnih izbora u Srbiji počeo je večeras posle 18 časova ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u centru Beograda.

Stotine građana, okupljene na poziv opozicione liste „Srbija protiv nasilja“, drugoplasirane na izborima, blokirale su saobraćaj u Ulici kralja Milana.

Na četvrtom protestu u nizu, od kojih je prvi održan u ponedeljak, učestvuje primetno manji broj građana u odnosu na prethodne.

Protesti ispred sedišta RIK počeli su u ponedeljak uveče, na poziv predstavnika liste „Srbija protiv nasilja“ zbog navodne krađe na nedeljnim lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji.

Okupljeni nose transparente „Upali svetlo“, „Kradu pare pa kradu i glasove“, „Vlastodršci organizovali bezakonje“, „Gde je glasao Ilon Mask?“, a pojedini demonstranti nose i zastave EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar