U trendu

Aleksić (Narodna) u Skupštini Srbije pitao premijerku da kaže definiciju terorizma

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić je danas u Skupštini Srbije ponovio pitanja premijerki Ani Brnabić da kaže koja je definicija terorizma, odnosno da li su takozvani „Kurtijevi specijalci“ teroristi i da li su uhapšeni zbog terorističkog akta, kako je ranije rečeno.

„To isto pitam i za Mladeonovac, ali pošto vi ne znate razliku rada na neodređeno i određeno vreme, možda je bolje da odgovori ministar Bratislav Gašić. Ko je uhapsio specijalce: Žandarmerija ili neka druga služba MUP-a, šta su ti specijalci u kasnim 60-im godinama radili u Srbiji“ pitao je Aleksić.

Naveo je da je pitao za najavu „Zadruge 7“ na televiziji Pink, kao i za za smrt vojnika na Pešteru gde se najavljuje novo veštačenje iako je obdukcija potvrdila da je umro od gušenja.

„I kada pitam o Jovanjici, ne pitam vas o tome, nego o vašem državnom sekretaru koji se slika sa Predragom Koluvijom i piše ‘U inat dušmanim’. Šta to znači, vi ste njegov premijer? I još jednom: jeste li se upisali u knjigu žalosti u školi ‘Vladislav Ribnikar’?“, pitao je Aleksić.

Premijerka Brnabić prethodno nije odgovorila na postavljena pitanja, već je rekla da je najveća bruka za Srbiju bila kada je prethodna vlast ostavila bez posla 450 hiljada ljudi.

Brnabić je pohvalila ekonomske uspehe svoje vlade, rekla da predsednik Republike i danas otvara novu fabriku i ponovila značaj specijalzovane međunarodne izložbe Ekspo 2027. koja će biti u Srbiji.

Premijerka je takođe ponovila da nije tačno da je rekla da Savet REM-a neće biti smenjen, jer to nije njena nadležnost.

Poslanici raspravljaju o zahtevu za smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Gašića, a prošlog četvrtka pre kraj rada, u dnevni red su po hitnom postupku uvrstili i predlog za smenjivanje ministra privrede Radeta Baste.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar