U trendu

Aleksić (NPS): Najvažnije je da građani izađu na izbore 2. juna- moć je u njihovim rukama

Lider Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav aleksić je kazao večeras da veća izlaznost povećava šanse za pobedu opozcije na predstojećim izborima.

On je, u emisji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova pozivao građane da izađu „i glasaju za drugačiji život u Srbiji“, saopštio je NPS.

„Sada je najvažnija izlaznost da bi mogli da ugrozimo režim u ovim neravnopravnim izborima koji se događaju u dve trećine Srbije“, kazao je Aleksić.

Kako je naveo, u ovom trenutku najvažnija je izlaznost na izbore 2. juna, „jer je moć u rukama građana Srbije“.

„Svima je jasno da u Srbiji ne postoje idealni uslovi za održavanje slobodnih izbora, jer autokrate sa odlikama diktatora kao što je Aleksandar Vučić pre će dati deo teritorije svoje zemlje nego slobodne izbore“. kazao je.

Kako je naveo, „to ne znači da treba da odustanemo“, piše u saopštenju.

Istakao je da je problem što vlast razbija jedinstvo opozicije, i kako je naveo, pokušava da je rasturi.

Vlast 10 godina radi na buđenju apatije kod građana Srbije da će sve biti isto i da ništa u Srbiji ne može da se promeni, dodao je on.

Podsetio je da je na decembarskim izborima opozicija napravila odličan rezultat, kao i da izborni uslovi sada ne mogu biti gori nego što su tada bili.

„Ne sumnjam u svoje kolege iz opozicije koji bojkotuju izbore i u ispravnost njihovih ciljeva. Žao mi je što nismo svi zajedno“, kazao je.

Kazao je da mu se čini da su doneli pogrešnu odluku.

„Ne osuđujem ih, ali mislim da bi bilo bolje i lakše da smo svi zajedno. SNS nije pobedio u Beogradu u decembru, već su izgubili ključne opštine“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.