U trendu

Aleksić: Privedena dva fukcionera Narodnog pokreta Srbije

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da su uhapšena dva člana tog pokreta, uz ocenu da su počela privođenja predstavnika opozicije koji su učestvovali u protestima ispred Republičke izborne komisije (RIK) i Skupštine grada Beograda.

Aleksić je za portal Nova.rs rekao da su privedeni odbornik u Skupštini Beograda Saša Damnjanović i poverenik NPS u Kruševcu Predrag Petronijević, dodajući da je to „klasičan primer političkog progona neistomišljenika“.

„Priveden je najpre Saša Damnjanović, odbornik grada Beograda, koji je bio na ulazu u zgradu Skupštine u društvu kandidata za gradonačelnika ‘Srbija protiv nasilja’ Vladimira Obradovića. Nikakvog nasilja tu nije bilo. Ipak, Damnjanović je jutros priveden, a treba da bude saslušan u 12 sati u Palati pravde u Beogradu“, kazao je Aleksić.

Prema negovim rečima, postoje najave da će biti novih hapšenja političara iz stranaka sa liste „Srbija protiv nasilja“.

„To nije ništa drugo nego politički progon neistomišljenika. Jer, ne hapse policajce i navijače koji su razbijali i pravili štetu, već ljude koji nisu imali nikakve veze s tim“, rekao je Aleksić.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ pokušali su u nedelju, tokom protesta, da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda, ali im policija to nije dozvolila, nakon čega su okupljeni razbili stakla na vratima i prozore na toj zgradi.

Tom prilikom povređeno je nekoliko policajaca, a prema poslednjim informacijama, privedno najmanje 38 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.