U trendu

Aleksić: Vučić je priznavanjem kosovskih tablica dokazao da je spreman na sve da sačuva vlast

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od lidera koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Miki Aleksić saopštio je danas da je odluka Vlade Srbije kojom se omogućuje sloboda kretanja za sva vozila sa Kosova i Metohije, dokaz da je predsednik države Aleksandar Vučić spreman na sve kako bi sačuvao svoju vlast.

Aleksić je rekao da Vučić, dok na beogradskim ulicama tuče studente koji mirno protestuju protiv izborne krađe i traže poništavanje pokradenih izbora, Srbe na Kosovu i Metohiji ostavlja na milost i nemilost svom koalicionom partneru Aljbinu Kurtiju.

„Treba podsetiti da su zbog tih istih tablica, Srbi sa Kosova i Metohije držali u blokadi puteve, napustili institucije na KiM, bojkotovali izbore i sve institucije predali u ruke Albancima. Naravno, sve to na preporuku velikog patriote Aleksandra Vučića za kog je sve ovo bila očigledno jedna predstava, a život Srba u našoj južnoj pokrajini mu je na poslednjem mestu“, istakao je Aleksić u saopštenju.

Naglasio je da će doći dan kada će se saznati šta je sve Vučić obećavao strancima. Po svemu sudeći zadužio nas je mnogo, jer kako je moguće da Srbija bude jedina zemlja u kojoj američki i ruski ambasador imaju iste stavove, upitao je Alesić.

„Čestitke za pokradene izbore, brutalno kršenje volje naroda i najavljivanje saradnje sa nelegitimnom budućom Vladom od strane američkog ambasadora, a sve to u zamenu za priznavanje simbola kosovske državnosti i tiho ispunjavanje svih obaveza iz sporazuma koje Vučić sam, bez poverenog mandata, prihvatao. Nacionalni interesi i volja naroda ne smeju nikada biti predmet trgovine“, zaključio je Aleksić u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.