U trendu

Alimpić (GIK): Predsednik Gradske izborne komisije nije želeo razgovor o nepravilnostima

Član Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimpić izjavio je da je sinoćna sednica tog tela bila prilika i mesto da se razgovara o ozbiljnim izbornim nepravilnostima, ali da „predsednik GIK-a nije želeo o tome da diskutuje“.

Alimpić je na televiziji N1 istakao da je njegova dužnost kao i dužnost članova Komisije da se na sednici pokrene to pitanje i da se o tome razgovara.

On je naveo da je na sednici sinoć započet razgovar o tome šta bi GIK mogao da preduzme, ali da je predsednik komisije rekao da je taj razgovor nepotreban.

„Šta ćemo na sednici ako ne možemo da pričamo o izbornim neregularnostima, mi smo napustili tu sednicu i otišli smo na protest“, rekao je Alimpić.

On je naveo da bi bilo dobro otići na sednicu kada stignu prigovori opozicionih lista.

Alimpić je ocenio da u „Srbiji sve institucije očigledno nisu državne, nezavisne i narodne, nego su to naprednjačke institucije“.

„One ne samo da ćute na krađu, one učestvuju u krađi. Nisu oni ukrali nama, opoziciji, ukrali su građanima. U tome su učestvovale kriminalne grupe, oni dele građanima pare za koga će glasati, odakle njima pare, pa iz korupcije“, ocenio je Alimpić.

Naveo je da se sprema poništenje izbora na nekoliko mesta.

„Biće poništeni izbori na nekoliko mesta, to će se događati do Nove godine u vreme kada će izlaznost biti 20-30 odsto. Oni će dovesti svoje ljude i napraviće jednu promenu, skok u glasovima i skočiće za jednog odbornika. Pa će reči: ‘Jao, posle ponovljenih izbora imamo 56 odsto’ i onda će pojeftiniti cena tih par odbornika koje nameravaju da kupe“, zaključio je Alimpić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar