U trendu

Američki mediji: Tramp uporedio Bajdenovu administraciju sa Gestapoom

Bivši republikanski predsednik SAD Donald Tramp (Trump) pojačao je optužbe za instrumentalizaciju pravosuđa, a administraciju sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) je uporedio sa Gestapoom, političkom policijom nacističke Nemačke – preneli su danas američki mediji.

Tramp, kandidat opozicionih Republikanaca za predsedničke izbore u novembru, to je rekao u subotu tokom sastanka s liderima svoje stranke na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, o čemu je audio-snimak američkim medijima dao jedan od donatora njegove predizborne kampanje.

Tramp protiv koga se vode četiri krivična postupka, više puta je rekao da je to „lov na veštice“ kojeg navodno sprovodi američka „Gestapovska administracija“ vladajućih Demokrata da bi ga eliminisala iz predsedničke trke.

On je u subotu, pred publikom članova Republikanske stranke i donatora, još jednom oklevetao tužioce koji istražuju navode protiv njega.

Predizborni štab Bajdena je odgovorio da izjave republikanskog kandidata samo potvrđuju da se „Trampova (predizborna) kampanja vrti samo oko njega, njegovog besa, njegove osvete i njegovih laži“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.