U trendu

Arsenijević: Srbi na Kosovu prepušteni sami sebi, nedostaju lekovi, namirnice i dinari

Predsednik Građanske inicijative Srpski opstanak iz Severne Mitrovice Aleksandar Arsenijević izjavio je danas da su Srbi na Kosovu postali svesni činjenice da su prepušteni sami sebi. 

Arsenijević je agenciji Beta kazao da u srpskim sredinama na Kosovu nedostaju namirnice iz centralne Srbije i da je sve manje dinara u opticaju, a da u bolnicama troše poslednje rezerve lekova i ostalog medicinskog materijala. 

„Namirnica iz centralne Srbije, na koje su navikli ljudi, sve je manje. Imaćemo i veliki problem s novcem jer je sve manje dinara u opticaju. U južnom delu Kosova ekspoziture banaka iz centralne Srbije su već ostale bez dinara. U bolnicama se koriste poslednje zalihe lekova i medicinskog materijala“, rekao je on. 

Prema njegovim rečima, među srpskim stanovništvom i dalje vlada velika zabrinutost i strah. 

„Cilj nas opozicionih aktivista je da ohrabrimo narod i da stoički podnesemo sve probleme boreći se za naša prava. Nažalost, mnogi ne mogu da podnesu pritiske i odlaze s Kosova s kartom u jednom smeru. Mi smo već duže vreme prepušteni sami sebi, samo što je sada većina naroda postala svestna te činjenice“, istakao je Arsenijević.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar