U trendu

Basta Dačiću: Tražite pomoć FBI za istragu ubistava političara i novinara u Srbiji

Predsednik pokreta „Evropski put – Basta“, bivši ministar privrede Srbije Rade Basta, poručio je danas ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da kao koordinator službi bezbednosti, traži pomoć američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) za istragu ubistava političara i novinara u Srbiji.

„Srbija ne može da postane punopravna članica Evropske unije (EU), kao ni uređena zemlja, sve dok se ne razreše sva ubistva političara i novinara u Srbiji kojih je bilo dosta tokom turbulentnih političkih perioda u našoj zemlji“, poručio je Basta u javnom obraćanju Dačiću.

Kako je naveo, „činjenica da ima toliko nerazjašnjenih slučajeva, a verovatno i zataškavanja u istragama ubistava političara i novinara u Srbiji, navodi na pomisao da nije postojala politička volja za rešavanje“.

„Dačić koji je dugo godina bio ministar policije, a potom i koordinator službi bezbednosti, ima jedinstvenu poziciju da zatraži pomoć od FBI koji ima iskustva u rešavanju najkomplikovanijih slučajeva. Sve dok ne razrešimo pitanja iz prošlosti, nećemo moći da gradimo perspektivnu, evropsku budućnost“, ukazao je Basta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)