U trendu

Basta: Dodik se svakog dana trudi da provokacijama poremeti stabilnost regiona

Predsednik pokreta „Evropski put“ i bivši ministar privrede Rade Basta izjavio je danas da najoštrije osuđuje „agresivne i nazadne izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji se svakog dana trudi da svojim provokacijama poremeti stabilnost ovog regiona“.

„Umesto da se bavi ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i relaksacijom političkih odnosa u Bosni i Hercegovini, on se uporno meša u pitanja drugih država. Nedopustivo je mešanje Milorada Dodika u pitanja koja se tiču drugih država, a pominjanje Srbije i Srba u kontekstu narušavanja regionalne stabilnosti ocenjujem kao politički prostakluk kojem nema mesta u sistemu Evropske unije čijem punopravnom članstvu Srbija, kao i ostatak regiona, nedvosmisleno teži“, rekao je Basta u pisanoj izjavi.

Basta je ocenio da je „Milorad Dodik političar koji ne pušta Srbiju na miru“.

„Ta velika srpska država koju Dodik pominje ne može se zamisliti bez ratnih sukoba i brojnih nedužnih žrtava i zato je došlo vreme da se zaustavi sa zapaljivom retorikom. Znajući da političari poput Dodika i sličnih zloupotrebljavaju pojam srpstva kako bi se bogatili, pozivam narod da se osvesti, da ovakve huškače pošalje u političku penziju i da prigrli evropsku budućnost“, zaključio je Basta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar