U trendu

Basta traži smene Vulina i Gašića zbog zabrane bivšoj crnogorskoj ministarki da uđe u Srbiju

Pokret „Evropski put – Basta“ zatražio je danas od koordinatora službi bezbednosti Srbije Ivice Dačića da Vladi Srbije predloži smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

Predsednik tog pokreta Rade Basta u saopštenju je kao razlog za njihovu smenu naveo „sramnu i nedopustivu“ odluku da se bivšoj ministarki evropskih integracija Crne Gore Jovani Marović zabrani ulazak u Srbiju.

„Dačić hitno da uputi Vladi predlog za smenu Vulina i Gašića i da odgovori na pitanje – da li je Srbija zatvor ili zemlja u koju svako može da uđe? U suprotnom, ako ne umete da radite svoj posao kao koordinator službi bezbednosti, pozivam vas da podnesete ostavku“, kazao je Basta i osudio izjavu poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića koji je podržao tu odluku.

On se nadovezao i na bezbednosne pretnje i „maltretiranje“ koje svakodnevno od državnih organa doživljava Nataša Prišić koja je prijavila „kriminalne radnje“ u preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ (EPS).

„Ovom kriminalu mora da se stane na put. Kriminalci moraju da idu u zatvor, a pošteni i odgovorni građani ne smeju da trpe torturu jer samo rade svoj posao i ukazuju na zloupotrebu državnih resursa“, naveo je Basta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar