U trendu

Bez struje i dalje 19 svrljiških sela, za vikend bez struje cela opština

Stanovnici 19 sela na području opštine Svrljig i dalje su bez struje zbog kvarova na elektromreži nastalih u noći između subote i nedelje, potvrdio je predsednik te opštine Miroslav Marković.

Prema Markovićevim rečima, meštani bi struju trebalo da dobiju do kraja dana.

„Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i prema njihovim informacijama do kraja dana bi 90 odsto sela trebalo da ponovo bude priključeno na elektromrežu, ali moguće i da struju dobiju sva sela“, izjavio je Marković.

On je kazao da su tokom noći između subote i nedelje stanovnici Svrljiga i svih 38 sela na području opštine ostali u mraku, što se „nikada ranije nije dogodilo“.

„Nikada ranije se nije dogodilo da Svrljig ostane bez struje jer ima napajanje sa dva dalekovoda, jednog glavnog i jednog rezervnog. Međutim, sneg i jak vetar obarali su drveće i grane na celoj teritoriji opštine i pokidani su provodnici i glavnog i rezervnog dalekovoda“, rekao je Marković.

Dodao je da su juče oko 14.30, otprilike 12 sati nakon nestanka, struju dobili stanovnici Svrljiga i polovine sela.

Prema njegovim rečima, problema je i bilo i u saobraćaju na području svrljiške opštine, ali je tokom jučerašnjeg dana normalizovan na svim putnim pravcima.

„U subotu uveče bilo je zastoja na prevoju Gramada, na putu Niš-Svrljig i na prevoju Tresibaba na putu Svrljig-Knjaževac. Preduzeće zaduženo za održavanje regionalnih puteva kasnilo je sa intervencijom, pa je na kolovozu bilo i deset centimetara snega“, kazao je Marković.

Problema je bilo, dodao je, na putu u selu Draincu, jer je drveće koje je palo blokiralo saobraćaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar