U trendu

BIA: Nećemo dopustiti da nas Miketić uvuče u političke igre

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) ocenila je večeras da neće dopustiti da bude uvučena u „političke igre“ poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića i njegove političke opcije, kao i da Agencija ne snosi nikakvu odgovornost za nastanak i širenje njegovog eksplicitnog snimka.

„Jedan od zadataka BIA je i zaštita državnih organa, samim tim i Narodne skupštine Srbije i njenih poslanika, zbog čega je Agencija, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, odmah i pokrenula istragu. Nepobitno je utvrđeno da je snimak autentičan i da je nastao svojevoljno i bez prisile, što je gospodin Miketić javno i potvrdio, kao i da ga je napravila muška osoba koja se nalazila u istoj prostoriji sa gospodinom Miketićem i nepoznatom ženskom osobom“, stoji u saopštenju BIA.

Dodaje se da niko drugi osim Miketića i ostalih učesnika u događaju sa snimka ne može da snosi odgovornost za njegov nastanak kao i za njegovu distribuciju.

„Gospodin Miketić je sam u javnosti otvorio temu svog snimka i sam mora da snosi posledice svoje odluke, zato pozivamo i njega i pojedine medije da prestanu sa pokušajima da u svoje političke igre uvuku Bezbednosno-informativnu agenciju“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar