U trendu

‘Biramo Beograd’: Borimo se, ne damo ni jednu ulicu, ni grad naprednjačkoj vlasti

Zvaničnici koalicije „Biramo Beograd“ za izbore 2. juna poručili su danas u razgovoru s građanima kod pijace Kalenić, u opštini Vračar, da su u izbornu borbu ušli puni energije i ukazali da sva mesta imaju slične probleme jer vlast predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) „obeležavaju kriminal i korupcija“.

„Na izbore izlazimo s idejom, željom, snagom i energijom da se borimo. Ne želimo da prepustimo ni jednu ulicu, blok, mesnu zajednicu, opštinu, grad SNS“ – rekao je kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović, pozivajući građane da tu koaliciju koja u nazivu liste ima reč „biramo“, podrže i u glavnom gradu i u svim drugim gradovima i opštinama.

Istakao je da predstavnici te koalicije „jako dobro znaju šta ljude muči“ jer su „svaki dan s njima u autobusima koji se raspadaju, idu u ambulante gde je skoro nemoguće zakazati spicijalističke preglede, a analize se obavljaju kod privatnika, šalju decu u nebezbedne državne škole“. Veselinović je podsetio da se upravo u opštini Vračar pre godinu dana dogodilo masovno ubistvo dece u školi.

Ukazao je da se to dešava dok se istovremeno favorizuju projekti kao što je „Beograd na vodi“ i privatizacije koje će korist doneti samo ljudima bliskin vlastima, a građanima štetu.

Kandidat za zamenika gradonačelinka Beograda Miloš Palović je naglasio da je uzrok problema u tome što je SNS „ogrezla u kriminalu i korupciji“ i rukovodi se privatnim interesima.

Radi tih interesa se, kako je rekao, na Vračaru, ali i u drugim delovima Beograda, betoniraju zelene površine i uništavaju vredne kulturno-istorijske celine da bi se gradile višespratnice.

„Pokazali smo na decembarskim izborma da je vlast SNS manjina, pozivam sve Vračarce da izađu 2. juna i glasaju: potrebno je izdvojiti samo pola sata i otići na biračko mesto“ – poručio je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.