U trendu

BIRN: VJT tereti bivšeg šefa kabineta gradonačelnika Beograda za trgovinu uticajem

Balkanska istraživačka mreža Srbije (BIRN) objavila je danas da Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu tereti Nenada Milanovića, koji je bio šef kabineta Aleksandra Šapića dok je bio gradonačelnik Beograda, za krivično delo „trgovina uticajem“.

BIRN.rs piše da je istraga sprovedena pošto je taj portal objavio audio snimke na kojima se čuje kako Milanović nudi predstavnicima turske kompanije Kentkart, ukoliko pristanu na raskid ugovora u vezi javnog previza, da će im namestiti tender za novi posao.

Taj portal je preneo i da je Odeljenje VJT za suzbijanje korupcije odgovorilo televiziji N1, da je Milanovićevo saslušanje u svojstvu okrivljenog zakazano za 27. decembar.

Milanović je bio na poziciji šefa kabineta gradonačelnika do nedavnog raspisivanja izbora i raspuštanja gradske skupštine, a kada je Šapić, dotadašnji gradonačelnik, postao predsednik privremenog organa Grada.

BIRN je podsetio da je u junu Milanović tužio BIRN tvrdeći da su mu povređeni ugled i čast objavljivanjem teksta o dogovorima sa turskom kompanijom Kentkart.

Iz BIRN-a su tada rekli da je reč o još jednoj SLAPP tužbi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар