U trendu

Blinken rekao Netanjahuu da nema vojnog rešenja za Hamas

Državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da nema vojnog rešenja za Hamas, kao i da izraelski lideri moraju da priznaju da će se istorija ponoviti, objavio je En-Bi-Si (NBC), pozivajući se na anonimne američke zvaničnike.

Netanjahu navodno nije bio oduševljen onim što je čuo tokom nedavne posete Blinkena regionu Bliskog istoka, prenose danas agencije.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena je navodno sve nezadovoljnija izraelskim premijerom i utire put vladi posle Netanjahua. Kao deo te strategije Blinken se sastao pojedinačno sa članovima Netanjahuovog Ratnog kabineta i drugim izraelskim liderima, uključujući vođu opozicije Jaira Lapida.

„Visoki zvaničnici administracije su priznali da su Bajdenove ‘uzvišene nade’ o preoblikovanju Bliskog istoka sada neraskidivo vezane za osnivanje palestinske države“, navela je američka TV mreža.

Dodala je da je „kao rezultat toga jedan visoki zvaničnik administracije priznao da će predsednikove težnje za održavim regionalnim mirom morati da čekaju vladu posle Netanjahua.“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar