U trendu

Blokiran saobraćaj ispred Skupštine uoči početka protesta 'Srbija protiv nasilja'

Ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu, uoči početka 17. protesta „Srbija protiv nasilja“, policija je zaustavila saobraćaj, a građani još uvek pristižu na taj plato.

Saobraćaj je obustavljen od raskrsnice ulica Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra sa jedne strane, kao i kod Trga Nikole Pašića sa druge strane, javlja reporter agencije Beta.

Okupljeni nose transparente kojima se poziva na ispunjenje zahteva protesta, a tu je i grupa studenata sa plakatima „Studetnkinje ne ćute“ i „I ovaj ispit ćemo položiti“.

Kako je najavljeno, danas će protestna šetnja ići „medijskom trasom“, do sedišta Radio televizije Srbije (RTS) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Protestna šetnja će biti organizovana Dečanskom, Makedonskom, Takovskom ulicom do RTS, a onda do REM-a.

Gradjanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradsko školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta koje tehnički organizuje deo proevropske opozicije, su ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje.

Traži se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i rukovodstva RTS i Saveta REM-a.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije stranački.

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) je od 14.00 sati, zbog Zakona o planiranju i izgradnji, čijim odredbama se protivi, blokirao most Gazela, a najavljeno je da će blokada trajati do 22.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar