U trendu

Bocan-Harčenko: Rusija podržava vraćanje pitanja Kosova u Savet bezbednosti UN

Rusija podržava da se pitanje Kosova vrati u Savet bezbednosti UN, rekao je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko na prijemu u ruskoj ambasadi povodom državnog praznka Rusije – Dana zaštitnika otadžbine.

On je dodao da je podrška Srbiji oko teritorijalnog integriteta „jedan od najvažnijih političkih stavova Rusije“ kao stalne članice Saveta bezbednosti UN.

„Naravno, poštujemo i velika je čast da Srbija nije prihvatila i neće prihvatiti sankcije protiv Rusije, uprkos napadima, pritiscima i pretnjama, što daje mogućnost da dalje idemo napred i razvijemo odnose bez ikakvog zastoja u svim sferama“, rekao je Bocan-Harčenko i ponovo zahvalio Srbiji na razumevanju, preneo je Sputnjik Srbija.

Prijemu su između ostalih prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad Nikola Selaković, ministar sporta Zoran Gajić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, predsednik skupštine Vladimir Orlić.

Dačić je na svom Instagram profilu objavio da mu je bilo zadovoljstvo da prisustvuje prijemu uz slike.

„Bilo mi je zadovoljstvo da prisustvujem svečanom prijemu u ambasadi Ruske Federacije povodom državnog praznka Rusije – Dana zaštitnika otadžbine“, napisao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar