U trendu

Borel: Danas ćemo videti da li su lideri Srbije i Kosova spremni da preuzmu odgovornost

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je tokom nove runde dijaloga u Briselu da će se danas videti da li su lideri Srbije i Kosova spremni da preuzmu odgovornost.

Pošto je u Briselu počeo zajednički sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, u okviru nove runde dijaloga uz posredstvo EU, Borel je naveo da je vreme da dve strane počnu ozbiljno da primenjuju Sporazum o putu ka normalizaciji odnosa.

„Vreme je da počne ozbiljna primena Sporazuma o putu ka normalizaciji. Danas ćemo videti da li su (lideri) spremni da preuzmu odgovornost“, napisao je Borel na platformi Iks.

Borel i specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak danas su prvo odvojeno razgovarali sa Vučićem i Kurtijem, a oko 11.30 počeo je zajednički sastanak.

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) najavila je da će u fokusu današnje runde pregovora biti primena Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, o čemu su Vučić i Kurti postigli saglasnost u Ohridu 18. marta, kao i aktuelna pitanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar