U trendu

Bošković: Vojska bi mogla da spase zarobljenu stoku, ali nema ko da naredi

Bivši načelnik Uprave za odnose s javnošću Vojske Srbije Petar Bošković izjavio je danas da bi Vojska mogla da spase stoku zarobljenu na Krčedinskoj adi na Dunavu kod Novog Sada, ali nema ko da to naredi. 

Bošković je naveo da Rečna ratna flotila Vojske Srbije poseduje skele kojima prevozi kamione i tenkove, a ima i lake desantno-jurišne čamce. 

Po njegovim rečima, tim skelama bi moglo da se spase krdo goveda i konja zarobljenih na Krčedinskoj adi zbog porasta vodostaja Dunava. 

„Eto prilike za pozitivan imidž, za pomoć narodu. Ali nema ko da naredi. Čeka se Vrhovni komandant da vidi kojoj stranci stoka pripada“, naveo je Bošković na društvenoj mreži Iks „X“. 

Stočar iz Kovilja Milenko Plavšić već danima traži pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na obalu. On je rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu i jer je vodostaj Dunava visok. 

„Vojska bi najpre, ako imaju veliku skelu da mi pomognu da natovarimo sve krave odjednom. Sve ljude, i vojsku i policiju, sve koji mogu pozivam da mi pomognu“, apelovao je taj stočar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar