U trendu

Čedomir Jovanović: Priznao bih Kosovo kao državu Srba i Albanaca koji tamo žive

Nosilac liste „Mora drugačije“ za parlamentarne izbore Čedomir Jovanović  izjavio je večeras da je njegov stav o Kosovu poznat već 20 godina i da bi on Kosovo priznao kao državu – državu Srba i Albanaca koji žive tamo.

„Ko hoće albansku državu, mora da razume dve stvari. Prvo, nijedan evropski narod nema dve države, ne mogu imati ni Albanci, jer bi to značilo veliki haos. Ko hoće albansku državu, neka ide u Tiranu, ko hoće srpsku, neka dođe u Beograd“, rekao je Jovanović za RTS.

Prema njegovim rečima, Kosovo mora biti država Srba i Albanaca koji tamo žive, država otvorenih granica, nesmetanog protoka robe, ljudi, kapitala i usluga.

„Država u koju i vi i ja, i neko iz Tirane može da ode kada želi. Država koju ćemo svi čuvati, razumeti zašto je to važno za svakoga od nas. A ne ovo što gledamo danas – da na Kosovu žive samo oni koji nemaju gde da odu“, naveo je on.

Ocenio je da su svi iz Banjske „olako proglašeni za teroriste“ i da mu je premijer Kosova Aljbin Kurti, na nedavnom sastanku u Prištini, rekao da kada ga sluša, „počinje drugačije da razmišlja o Radoičiću“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar