U trendu

Ćuprija dobila 5 miliona dinara za rekonstrukciju puta

Predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić potpisao je ugovor sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije rekonstrukcije opštinskog puta od Industrijske zone „Dobričevo“ do Resavice-selo. 

Po ugovoru o sufinansiranju izrade ovog razvojnog dokumenta, u koji je kao korisnik uključena i opština Despotovac, Ćuprija će od Republike Srbije dobiti 5.054.400 dinara, odnosno 80 odsto od ukupne vrednosti projekta.

U ćuprijskoj lokalnoj samoupravi ocenjuju da je izuzetno važno što je opština dobila sredstva iz ovogodišnjeg Programa podsticanja regionalnog rasta čime se zapravo ušlo u projekat rekonstrukcije puta koji vodi kroz Ivankovac-Paljane, Bigrenicu, Kovanicu, i dalje kroz despotovačka sela Jezero i Popovnjak, navodi se u saopštenju. Kroz Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata izdvojeno je 85.100.000 dinara, a projekat čiji je opština Ćuprija nosilac jedan je od 26 odobrenih na ovogodišnjem javnom pozivu, raspisanom 28. aprila od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, stoji u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar