U trendu

Ćuprija dobila didaktička sredstva i IT opremu u vrednosti od 600.000 dinara

 U okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ opština Ćuprija dobila je donaciju u vidu didaktičkih sredstava i IT opreme, vrednih 600.000 dinara.

Donacija je namenjena Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ i Razvojnom savetovalištu Doma zdravlja u tom mestu.

Pomoćnica predsednika opštine Jadranka Đorđević izjavila je da je Ćuprija dobila tu donaciju kao „primer dobre prakse u sprovođenju programa i uspešnoj organizaciji manifestacija ‘Umetnost roditeljstva’ i Sportska radionica za decu i roditelje“.

„Kao nagradu od UNICEF-a smo dobili didaktička sredstva, a naredne nedelje očekujemo vrednu IT opremu, od Stalne konferencije gradova i opština“, rekla je Đorđević.

Ona je kazala da je opština u budžetu opredelila sredstva za nastavak projekta i da će roditeljima biti omogućeno, da sa decom, daju predloge kakve bi aktivnosti mogle da se sprovedu u gradu.

U realizaciji projekta učestvovali su predškolska ustanova „Dečja radost“, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Centar za usvojenje i Zavod za javno zdravlje a cilj je bio dostupna, kvalitetna i održiva podrška roditeljima u periodu ranog razvoja deteta.

Projekat „Podrška podsticajnom roditeljstvu“ sprovodi UNICEF uz podršku Vlade Srbije i Lego fondacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar