U trendu

Čuvar Srpskog vojničkog groblja Đorđe Mihailović sahranjen na 'Zejtinliku' uz vojne počasti

 Čuvar Srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“ u Solunu Đorđe Mihailović (95), sahranjen je danas na tom groblju uz vojne počasti.

Sahrani je prisustvovala delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, kao i predstavnici Vlade i Vojske Grčke.

Kabinet Selakovića saopštio je da je on naveo u govoru na sahrani da je Mihailović pred kraj života imao samo jednu želju: da počiva na Zejtinliku kraj oca Đura i dede Sava, „među svojom braćom i zemljacima, vojnicima slavnih srpskih pukova i divizija iz Prvog svetskog rata“.

„Svako ko ga je poznavao, zna da je njegova ljubav bila nesebična i bezinteresna, ali i da je voleo neku idealnu Srbiju, jer život je proveo čuvajući najbolje iz roda srpskog“, kazao je Selaković.

Đorđe Mihailović rođen je u Solunu 1. maja 1928. godine. Više od pola veka dočekivao je i ispraćao potomke srpskih ratnika stradalih na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar