U trendu

Danas: Otkaz bivšem direktoru EPS-a okačen na tabli

 Nekadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević, koga je smenio novi Nadzorni odbor tog preduzeća na čelu sa Norvežaninom Olufom Ulsetom, dobio je otkaz krajem avgusta, a rešenje je istaknuto na oglasnoj tabli, preneo je portal Danasa.

Razlog otkaza je što je Tomašević odbio da sa poslodavcem potpiše aneks ugovora o radu koji je podrazumevao premeštaj na drugo radno mesto. 

Miroslav Tomašević je sa mesta v.d. generalnog direktora EPS-a smenjen 15. juna, za tu odluku je saznao iz medija, a naknadno ga je telefonom pozvao jedan član Nadzornog odbora, koji ga je obavestio da je ovlašten da mu saopšti odluku tog tela o njegovom razrešenju.

Tomašević je na dan smene izjavio da „će vreme pokazati zbog čega je Nadzorni odbor doneo takvu odluku, kao i zašto im se žurilo da je sprovedu na početku svog mandata“.

„Ono što mogu da kažem je to da me vređaju i bole tvrdnje da je novi Nadzorni odbor postavljen kako bi se EPS-om rukovodilo na profesionalan način. Time se nezasluženo i nepravedno omalovažavaju kadrovi kojim preduzeće raspolaže, a iz čijih redova je i formiran tim direktora kojima sam tokom svog mandata bio na čelu“, rekao je tada Tomašević.

Dodao je da odgovorno tvrdi da je svako od njih stručan i sposoban da na uspešan način rukovodi EPS-om i da iza njih ostaju rezultati koji to potvrđuju.

On je rekao da nije zadovoljan radnim biografijama članova novog saziva Nadzornog odbora preduzeća.Tomašević je smenjen zbog razmimoilaženja menadžmenta preduzeća sa njim na čelu, sa jedne i Vlade Srbije i resornog ministarstva sa druge strane, po pitanju u kom obliku i kako EPS treba da funkcioniše u narednom periodu.

On se žestoko opirao bilo kakvoj privatizaciji preduzeća što nadležni u državi navodno žele da po svaku cenu sprovedu, makar na „na mala vrata“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar