Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića

Danas se navršava šest godina od ubistva nekadašnjeg lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića koji je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ najavili su da će u Kosovskoj Mitrovici položiti vence na mestu gde je Ivanović ubijen.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta rekao da će ponovo aktuelizovati pitanja formiranja Anketnog odbora u skupštini Srbije koji je trebalo da se bavi utvrdjivanjem činjenica i odgovornosti o tom zločinu.

Godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića taj deo opozicije obeležiće i na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) najavljenom za 18.00 časova.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića prethodno su u 8.15 časova kada je Ivanović ubijen zapalili sveće na mestu atentata, naveo je Kossev.

Takođe je najavljeno i da će u 10.00 Ksenija Božović, nekada najbliža Ivanovićeva saradnica koja je u međuvremenu podržala Srpsku listu, sa svojim saradnicima položiti cveće i zapaliti sveće u ime stranke koju je nekada predvodio Ivanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.