U trendu

Delegacija SRS posetila Miloševićev grob povodom godišnjice smrti

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) koju je predvodio potpredsednik Miljan Damjanović je posetila grob Slobodana Miloševića u Požarevcu, na 18-godišnjicu njegove smrti, odnosno kako su u saopštenju naveli „radi podsećanja da je bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srbije na današnji dan ubijen u haškom kazamatu“.

„I ovaj put podsećamo javnost na neizbrisiv greh i večnu sramotu režima Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice koji su predsednika države izručili zločinačkom Haškom tribunalu i to na Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika. Najstrašniji zločini protiv Srba inače su bili praksa svih srpskih neprijatelja i u Drugom svetskom ratu i u poslednjim otadžbinsko-odbrambenim ratovima“, navedeno je u saopštenju.

Radikali su naveli da su izručivanje Miloševića i njegova smrt u Haškom tribunalu trajna opomena srpskom narodu „da nikada više na vlast u Srbiji ne smeju doći izdajnici srpskih nacionalnih interesa i plaćenici“.

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević umro je 11. marta 2006, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, gde mu je suđeno za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar