U trendu

Đilas o incidentu u OŠ Vladislav Ribnikar: Ništa se u Srbiji nije promenilo posle tragedije 3. ma

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je da ocenio da to što je učenik u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ imao nož u rancu „pokazuje da se ništa u Srbiji nije promenilo“ posle masovnog ubistva u toj školi, 3. maja prošle godine.

Đilas je u pisanoj izjavi ocenio da takvo ponašanje dece neće sprečiti policijsko prisustvo ispred škola, već „promene u medijima, ukidanje rijalitija i agresije koju šire političari SNS-a na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njihovi tabloidi“.

„Sprečiće ga promena odnosa prema nastavnicima kako dece, tako i roditelja, kažnjavanje onih koji vrše nasilje u školama kroz društveno koristan rad, potpuno resetovanje celokupnog društva, što nije moguće dok su inspiratori mržnje i nasilja na vlasti. Što pre to shvatimo, pre ćemo krenuti u preuzimanje ovih i mnogih drugih mera koje predlažu stručnjaci, a koje će dovesti do smanjenja nasilja u celom društvu“, ocenio je lider SSP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je ranije danas da je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu kod jednog učenika osmog razreda nađen nož u rancu, ali je dodalo da niko nije povređen, niti je taj učenik nekome pretio.

U saopštenju piše da je nož otkriven kada je školskom policajcu prijavljeno da jedan učenik ima nož u rancu, te je on odveden kod direktora, gde je izjavio da nož nije njegov.

„Svi učenici Osnovne škole ‘Vladislav Ribnikar’ su bezbedni. Dalji rad je u toku“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da su prisustvo školskog policajca i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključni u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.

Mediji su naveli da su učenici te škole nakon incidenta pušteni kući.

Trećeg maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ trinaestogodišnji učenik K.K. iz očevog pištolja ubio je devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio pet učenika i nastavnicu istorije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar