U trendu

Đilas (SSP): Na Miketiću je odluka da li će biti odbornik, savetovao bih mu da ne bude

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da je kandidat liste „Srbija protiv nasilja“za odbornika Skupštine grada Beograda Đorđe Miketić pokazao odgovornost kada se povukao iz izborne kampanje nakon što je u javnosti objavljen njegov privatni snimak, ali da je na njemu odluka da li će biti odbornik.

„Sa liste po zakonu ne može da se povuče. Odluka o tome da li će biti odbornik je na njemu. Da me je pitao, savetovao bih mu da ne bude gradski odbornik“, rekao je Đilas u intervjuu za list Danas.

Ocenio je da je „strašno što predsednik države (Aleksandar Vučić) stoji iza puštanja u javnost privatnih snimaka“.

„A da stoji, pokazuju činjenice da je najavio snimak dan ranije i da govori da na njemu ima još svašta, što pokazuje da ga je gledao i pre nego se pojavio na mrežama“, dodao je Đilas.

Upitan o tvrdnji Aleksandra Vučića da neće više biti predsednik Srbije ako opozicija pobedi na republičkim izborima, i da li se plaši kohabitacije, Đilas je kazao da Vučić nema razloga da se plaši, jer kohabitacije neće biti.

„Poštovaće se Ustav – Vlada će raditi svoj posao, on svoj. Ne poklapaju se nadležnosti Vlade i predsednika. A on će ostati ako Ustavni sud ne kaže da krši Ustav ili nezavisne institucije utvrde da je umešan u kriminalne aktivnosti“, naveo je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar